Oprichting 'Financieel Fonds voorkomen huisuitzetting'

Onlangs vond de formele ondertekening plaats van het ‘Fonds voorkomen van huisuitzetting’. De gemeenten Hillegom, Lisse, Noordwijk, Noordwijkerhout en Teylingen en de woonstichtingen Stek, Vooruitgang, Sint Antonius van Padua en de Noordwijkse Woningstichting hebben een financieel fonds opgericht en stellen daarvoor per jaar maximaal € 42.000 beschikbaar.

Doel van het fonds is om kwetsbare huurders die in een sociale huurwoning wonen en een huurachterstand hebben te helpen via een renteloze lening. Dit om een dreigende huisuitzetting te voorkomen. De ISD Bollenstreek zorgt voor de uitvoering van het fonds.

Voor wie?

Het fonds is beschikbaar voor kwetsbare huurders met een sociale huurwoning bij één van de vier woonstichtingen uit de ISD-gemeenten, die niet meer aan huur betalen dan de huurtoeslaggrens. Daarnaast moet sprake zijn van een huurachterstand en een dreigende huisontruiming. De huurder moet bereid zijn om per direct hulp te accepteren. Mogelijkheden zijn schulddienstverlening, budgetbeheer en/of een zorgverleningstraject.

Wat kan iemand krijgen via het fonds?

Een huurder die voldoet aan de voorwaarden kan eenmalig een renteloze lening krijgen om een deel van de opgelopen huurachterstand te betalen. Het totaalbedrag dat iemand kan krijgen is maximaal € 2250.

Hoe aanvragen?

De woonstichtingen melden kwetsbare huurders met een achterstand aan bij de ISD Bollenstreek en een lokale zorgpartner. De lokale zorgpartner ondersteunt huurders bij het aanvraagproces.

U bent hier