High Tea bij het Sociaal Pension op 17 maart

 

Op 17 maart organiseerde De Binnenvest in het kader van de Week van zorg en welzijn een High Tea in het Sociaal Pension. In dit gebouw, waar mensen wonen met psychische en psychosociale problemen, bieden wij opvang en dagbesteding. Deze dag openden wij onze deuren om te laten zien wat wij bieden aan opvang, begeleiding en ondersteuning voor mensen die dakloos zijn (geweest).

Het was een zeer geslaagde dag. Er kwam twee keer zoveel mensen als zich vooraf hadden opgegeven. Het waren mensen uit de buurt, nieuwe vrijwilligers, studenten die een stageplek zoeken en familie/bekenden.

De cliënten die in de Cantina werken vonden het bijzonder spannend. De bezoekers waren onder de indruk van ons mooie pand en ze waren erg geraakt door het levensverhaal van een van de oud-cliënten.

Een greep uit de reacties

‘Het eten moet wel lekker zijn, want dit is voor echte gasten.’
‘Eten jullie dit elke dag?’
‘Ik woon achter de fietsenstalling en ik zie altijd een man uit het raam hangen. Ik wilde wel eens weten hoe het er bij jullie van binnen uit ziet’.
‘De papierprikker kwam de uitnodiging persoonlijk bij mij aan de deur brengen, dan kan ik toch geen nee zeggen?’ (de veegploeg heeft de flyers verspreid in de wijk)

U bent hier